Zöldséges rizses hús

Mostanában van időm olvasni munka közben és belefutottam az Éva magazin egy cikkébe, amilyen arról ír a szerző, hogy hogyan szerettessük meg a gyerekekkel a zöldségeket. Az jutott eszembe ennek kapcsán, hogy anyukám kiskorunkban milyen zöldséges dolgokat főzött. Az első, ami az eszembe jutott, az a rizses hús. Anyukám petrezselyemgyökérrel, sárgarépával és borsóval csinálta, disznóhúsból, petrezselyemmel. Én kicsit több zöldséggel, csirkéből, kicsit több zöldfűszerrel.

Hozzávalók, 4 személyre:
0,5 kg csirkecomb filé
1 kanál vaj
1 bögre rizs (2,5 dl)
kakukkfű
borsikafű
lestyán
rozmaring
1 leveskocka vagy 5 dl erőleves
1 bögre mexikói zöldségkeverék
1 bögre répás-brokkolis-karfiolos keverék


A csirkét (én combfilét használtam) vágd apróra. Olvaszd fel a vajat a magas falú serpenyőben vagy egy lábasban, pirítsd meg rajta a húst. Ha a csirke kész, szórd rá a zöldfűszereket: kakukkfüvet, borsikafüvet, lestyánt és rozmaringot. Pirítsd össze vele a rizst, majd öntsd fel vízzel, add hozzá a zöldségeket. Kell még bele egy leveskocka, némi só, és már csak párolni kell fedő alatt, amíg a rizs meg nem fő.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések