Álomkehely eperrel
Kezdjük a legvégén a húsvéti menüt: a desszertnél. A napokban láttam a boltban gyönyörű epret, igaz, drága volt, de olyan nagyon szép. :) Volt itthon bodzaszörp, úgyhogy gondoltam rendezek egy főpróbát egy különleges születésnapi tortának. A tészta szerepét ezúttal összetört kekszek adták.
Hozzávalók, 4 személyre:
2 dl habtejszín
20 dkg natúr krémsajt
1 dl bodzaszörp
4 evőkanál porcukor
5 szem szép eper
12 darab kakaós omlós keksz (~Győri Édes)
16 darab amaretti
forgácsolt mandula és kristálycukor a díszítéshez
+ 4 borospohár :)
A habtejszínt közepesen keményre verjük, hozzákeverjük a krémsajtot, a szörpöt és a porcukrot. A borospohár szélét megnedvesítjük, belemártjuk a kristálycukorba. Poharanként 3 kekszet összetörünk, beleszórjuk a pohár aljába. A krém felét szétosztjuk a poharakban.
Poharanként 3 amarettit durvára törünk, rászórjuk a krémre. Poharanként 1 epret felszeletelünk, az amarettire szórjuk. A maradék krémet szétosztjuk a poharakban. A tetejét szeletelt eperrel, széttört amarettoval és mandulával díszítjük.
Lehetőleg azonnal fogyasszuk el, de be is hűthetjük pár órára.
Poharanként 3 amarettit durvára törünk, rászórjuk a krémre. Poharanként 1 epret felszeletelünk, az amarettire szórjuk. A maradék krémet szétosztjuk a poharakban. A tetejét szeletelt eperrel, széttört amarettoval és mandulával díszítjük.
Lehetőleg azonnal fogyasszuk el, de be is hűthetjük pár órára.
Megjegyzések