Diós-almás csiga
Legutóbb valami könnyen szállítható péksüteményre vágytam, amit húsvétkor is az asztalra lehet tenni a vendégeknek, de vihetem magammal dolgozni is. A kelt tészta alapreceptet használtam, és megtöltöttem egy diós-almás keverékkel.
Hozzávalók, a kelt tészta recepten kívül:
15 dkg durvára darált dió
5 dkg cukor (én nem szeretem túl édesen)
2 nagyobb alma
3 evőkanál vaj
A vajat felolvasztjuk, az almát lereszeljük és alaposan kinyomkodjuk a levét. A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk, megszórjuk a darált dióval, cukorral és a reszelt almával.
Az egészet feltekerjük, majd 5 centi széles csigákat vágunk belőle, sütőpapírrral bélelt tepsire helyezzük és kicsit lenyomjuk. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk cukros dióval.
Megjegyzések
Köszi.
Évi
Ha a kelt tészta szóra kattintasz, már oda is jutsz :)
http://kellegyrecept.blogspot.hu/2009/03/fonott-kalacs.html