Mézes-mustáros csirkemell
Többé-kevésbé saját fejlesztés, szerintem messze veri a bolti üveges változatot. Köretnek rizst adjunk mellé, lehetőleg azonnal fogyasszuk el. Ha van wokotok (nekem van :) ), akkor abban készítsétek el, mert gyorsabban és jobban átpirul a csirke.
Hozzávalók, 4 személyre:
2 egész filézett csirkemell
2 evőkanál mustár
3 evőkanál méz
1 evőkanál szárított tárkony
1 evőkanál olaj
1 evőkanál keményítő
2 evőkanál tejföl
só
bors
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, olajban megpirítjuk addig, amíg lesz rajta egy kis szín. Megszórjuk a tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje. Hozzákeverjük a mézet és a mustárt. A tejfölben elkeverjük a keményítőt. Amikor a ragu elfőtte a leve felét, akkor a tejfölös keverékkel behabarjuk.
Hozzávalók, 4 személyre:
2 egész filézett csirkemell
2 evőkanál mustár
3 evőkanál méz
1 evőkanál szárított tárkony
1 evőkanál olaj
1 evőkanál keményítő
2 evőkanál tejföl
só
bors
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, olajban megpirítjuk addig, amíg lesz rajta egy kis szín. Megszórjuk a tárkonnyal, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje. Hozzákeverjük a mézet és a mustárt. A tejfölben elkeverjük a keményítőt. Amikor a ragu elfőtte a leve felét, akkor a tejfölös keverékkel behabarjuk.
Megjegyzések