Töltött krumpli
Adósságok, első rész, hiszen szerepelt a húsvéti asztalon. Szerintem frissen és melegen a legfinomabb, ha később eszitek, akkor dobjátok be pár percre a grill alá vagy a mikróba.
Hozzávalók, 6 személyre:
- 6 szép, nagy szemű krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 evőkanál krémsajt
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- bors
- zsálya
- só
A krumplikat alaposan lesikáljuk, ketté vágjuk, dinnyevájóval kis gödröket vájunk beléjük. Ha nem állnak meg szépen, akkor egy kis talpat vágunk az aljukra. A sárgarépát és a hagymát megpucoljuk. A krumpli belsejét, a hagymát, az újhagymát és a sárgarépát apróra vágjuk, legjobb, ha az egészet bedobod az aprítóba és pár percig járatod. Hozzákeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a zsályát, a borsot. A kivájt krumplikat megsózzuk, majd megtöltjük a masszával.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a krumpli meg nem puhul, ekkor megszórjuk sajttal és a sajt pirulásáig tovább sütjük.
Megjegyzések