Zöld-fehér farfalle
Vannak a randomreceptek, amikor az ember bebambul a hűtőbe és alkot valami újat abból, ami éppen van otthon. Figyelem: XY kromoszómásokat kímélni vele, mert tele van "fújj" dolgokkal, úgy mint karfiol és zöldbab!
Hozzávalók, 4 személyre:
- 20 dkg farfalle
- só
- olaj
- 25 dkg darált hús
- 50 dkg fagyasztott karfiol
- 50 dkg fagyasztott zöldbab
- só
- bors
- oregano
- majoranna
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál keményítő
A farfallét sós vízben feltesszük főni. A darált húst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a zöldségeket, majd felöntjük vízzel, úgy, hogy félig elfedje és lefedve főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A tejszínt elkeverjük egy dl vízzel és a keményítővel, majd behabarjuk vele a ragut. Összeforgatjuk a farfalléval, melegen tálaljuk.
Megjegyzések