Bodzás palacsinta eperraguval
Itt a bodzaszezon, mire képes vagyok lepötyögni ezt a receptet, lassan el is virágzik, de azért lehet még találni szép virágokat :)
A bodzás palacsinta a palacsintás bodza kifordítása: a virágokat leszedtem a tányérokról, és belekevertem a palacsintatésztába. Az íze nem túl intenzív, de azért lehet érezni :)Megkoronázásul pedig tettem hozzá eperragut, friss epret és még néhány virágot, a tetejét pedig megszórtam porcukorral.
Hozzávalók, kb 12 palacsintához:
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 2-3 dl szóda, attól függően, hogy milyen sűrű tésztát szeretnél
- 30 dkg liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- só
- 4 nagy bodzavirág
Ekkor újra felkeverem, ha kell még bele szóda, akkor teszek, és belekeverem az olajat. Van, aki nem keveri bele a tésztába, én azért szeretem beletenni, mert akkor nem kell aláönteni az olajat. A palacsintákat kisütöm, kicsit vastagabb lesz a tésztája, mint a normál palacsintának.
Hozzávalók az eperraguhoz:- 25 dkg eper
- 4 evőkanál méz
- 1 dl víz
- 1 citrom reszelt héja
Megjegyzések