Brownie
A brownie tipikus amerikai sütemény: fogod az alapanyagokat, összekevered, kicsit megsütöd, és kész. Tömény, nagyon tömény. Nőcis társalgáshoz, szerelmi bánatra, vagy hirtelen vércukorszintesés esetén életmentő :)
Arra figyelj, hogy a tészta kicsit lágy maradjon középen, akkor lesz igazán finom. A receptet az Örömteli sütésből vettem, ott a cukor fele barnacukor, de nekem az nem volt itthon.
Hozzávalók, 1 kis tepsihez:
A csokit feltördeljük, a vajat kockára vágjuk, vízfürdő felett felolvasztjuk. Ha kicsit kihűlt, akkor összekeverjük az összes többi dologgal :) és kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A brownie akkor a legfinomabb, ha kihülés után felszeleteljük és fóliával lefedve pihentetjük egy napig.
Arra figyelj, hogy a tészta kicsit lágy maradjon középen, akkor lesz igazán finom. A receptet az Örömteli sütésből vettem, ott a cukor fele barnacukor, de nekem az nem volt itthon.
Hozzávalók, 1 kis tepsihez:
- 10 dkg étcsokoládé, minél magasabb kakaótartalommal
- 11 dkg vaj
- 22 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 kiskanál vanília
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 12 dkg liszt
- 3 evőkanál sötét kakaópor
A csokit feltördeljük, a vajat kockára vágjuk, vízfürdő felett felolvasztjuk. Ha kicsit kihűlt, akkor összekeverjük az összes többi dologgal :) és kivajazott-kilisztezett tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A brownie akkor a legfinomabb, ha kihülés után felszeleteljük és fóliával lefedve pihentetjük egy napig.
Megjegyzések