Epres-bodzás születésnapi torta
A 30. születésnapra valami különleges torta dukál. Valami világos színűt és egyszerűt szerettem volna alkotni, ami mégis különleges. Ehhez a süteményhez Hugh Fearnley-Whittingstall (szép név, ugye? :) Ef-i-ej-ar-en-el-i-vaj dobleju-ecs-aj-doubleti-aj-en-gi-esz-ti-ej-doubleel ) adta az ihletet. Ő a River Cottage HQ első esküvőjén tett az asztalra egy bodzavirágos-epres finomságot.
Kezdetnek ugye az alap: egy nagyon egyszerű, könnyű piskóta.
Amikor ez megsült, akkor szépen felvágjuk 2 részre.
A piskótát megtöltjük a bodzás krémmel. Ebbe kerül mascarpone, tejszín, bodzaszörp (ez az édesítés), és néhány szem nagyobbra vágott eper. Amikor kész vagyunk, akkor a maradék krém egy részét félretesszük, díszítésnek, a többivel pedig bevonjuk a tortát. A tetejére került még eper és gyertya :)
Amikor ez megsült, akkor szépen felvágjuk 2 részre.
A piskótát megtöltjük a bodzás krémmel. Ebbe kerül mascarpone, tejszín, bodzaszörp (ez az édesítés), és néhány szem nagyobbra vágott eper. Amikor kész vagyunk, akkor a maradék krém egy részét félretesszük, díszítésnek, a többivel pedig bevonjuk a tortát. A tetejére került még eper és gyertya :)
Hozzávalók:
- 6 egész tojás
- 6 kanál cukor
- 12 kanál liszt
- 1 doboz mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 dl bodzaszörp
- 25 dkg eper
Megjegyzések