Fűszeres sült krumpli
Két helyen is belefutottam a zöldfűszeres újkrumpli egy-egy verziójába. Az egyik egy vegetáriánus szakácskönyvben szerepelt, a másik a Bodza-konyhában. Sajnos nem találtam elég szép picuri újkrumplit eddig, úgyhogy nagyobb krumplikból csináltam, kicsit másképp.
A krumplit meghámoztam, nagyobb darabokra vágtam. Lelocsolom olajjal, teszek hozzá fűszereket: szárított lestyánt, borsikafüvet, kakukkfüvet, majorannát. Összetörök koriandert és mustármagot, azt is rá szórom. Csipkedtem le pár zsenge levelet a konyhaablakban nevelt zsályámról, ezt kicsit megtépkedtem és szintén a krumplira dobtam.
A sütőt felmelegítettem 180 fokra, a krumplit jól összeforgattam a fűszeres olajjal, és betoltam a sütőbe. Egyszer megforgattam, pirosra sütöttem.
Ha sikerült megfelelő krumplicskákat szereznem, akkor megcsinálom a főtt-pirított változatot is :)
Megjegyzések