Sajtos pogácsa
Nagyon gyors, nagyon könnyű sós aprósütemény. Ha dobozba teszed, akkor napokig puha marad. Családi összejövetelekre, házibulikra, kirándulásra kiváló.
Hozzávalók, 2 tepsihez:
- 50 dkg liszt
- 1 kocka margarin ( 1 kocka =25 dkg)
- 25 dkg reszelt sajt
- 1 csomag sütőpor
- 2-3-4 evőkanál tejföl, attól függően, hogy mennyitől áll össze a tészta
- 1 tojás
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Minél melegebb a sütő, annál szebbek lesznek a pogácsák. A sütőport és a lisztet összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint és hozzáadjuk a reszelt sajt háromnegyedét. A tejfölt kanalanként adagoljuk, amíg össze nem áll a tészta. 1-2 centi vastagra nyújtjuk ki a tésztát, és pogácsaszaggatóval vagy egy kisebb pohárral kiszaggatjuk. A tojást felverjük, megkenjük vele a pogácsák tetejét, majd megszórjuk sajttal. A sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Megjegyzések