Görög saláta
A görög saláta nagyon egyszerű, szerintem köretként önmagában is megállja a helyét egy grillezett vagy sült hús mellett. Szerintem minden kertipartin az asztalon a helye egy nagy tál görög salátának, érdemes előző este összeállítani, hogy érjenek kicsit az ízek. A kemény feta helyett én lágy fehér sajtot szoktam használni, ez kicsit beleolvad a szószba, ha állni hagyja az ember.
A zöldségeket nagyobb darabokra szoktam vágni, az olivabogyót felkockázni (ez nem mindig kerül bele, Anyuék nem szeretik), rámorzsolom a sajtot, meglocsolom olajjal, rászórom a fűszereket és jól összekeverem.
Egy nagy adaghoz kerül bele egy nagy doboz lágy fehér sajt (~450 g), 2 nagy kígyóuborka, 10 dkg olivabogyó, 6 nagyobb paradicsom, 3 nagyobb paprika, 1 fej lilahagyma, 1 evőkanál oregánó, 1 evőkanál majoranna. Sót nem szoktam bele tenni, mert a sajt elég sós.
A zöldségeket nagyobb darabokra szoktam vágni, az olivabogyót felkockázni (ez nem mindig kerül bele, Anyuék nem szeretik), rámorzsolom a sajtot, meglocsolom olajjal, rászórom a fűszereket és jól összekeverem.
Egy nagy adaghoz kerül bele egy nagy doboz lágy fehér sajt (~450 g), 2 nagy kígyóuborka, 10 dkg olivabogyó, 6 nagyobb paradicsom, 3 nagyobb paprika, 1 fej lilahagyma, 1 evőkanál oregánó, 1 evőkanál majoranna. Sót nem szoktam bele tenni, mert a sajt elég sós.
Megjegyzések