Guacamole avagy viva mehíkó!
Be kell vallanom, hátsó szándékok vezettek a guacamole megszületéséhez. Ugyanis nagyon szerettem volna egy avokádó növénykét. Az avokádó növénykéket pedig nem a gólya hozza, hanem magból kelnek ki. És ha már a mag, akkor ugye a legegyszerűbb, ha vesz az ember egy avokádót. Dehát mégiscsak pazarlás lenne kidobni a húsát, úgyhogy lett belőle guacamole. Én nem szeretem a csípőset, de a célközönség visszatapsolta :) Tortilla chipset mártogatni például nagyon jó.
Érett avokádó kell hozzá. Ha megfogod a gyümölcsöt, akkor puhának kell lennie, így könnyű lehúzni a héját.Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- pár csepp tabasco
- 1 dl tejszín
- fél citrom leve
- bors
- só
Az avokádót, a hagymát és a foghagymát meghámozzuk, nagyobb darakokra vágjuk, és betesszük az aprítógépbe. Hozzáadjuk a tejszínt és a fűszereket, majd a lehető legapróbbra vágjuk össze. Botmixerrel még kicsit pépesítjük, a tetejére locsolhatunk még egy kis olajat tálalás előtt.
Megjegyzések