Kétszínű meggyes piskóta
Házasítottam a márványkalácsot a meggyes piskótával, szórtam rá egy kis mandulaforgácsot, és íme az eredmény. Igen, finom lett. Igen, tanulnom kellett volna. De... Eszembe jutott a Felforgatókönyv. Lehet, hogy én is nyitok egy cukrászdát egyetemistáknak :) A legtöbb sütim úgyis a 105-ben fogy.
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál kukoricaliszt (ez volt itthon, na)
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- kb fél kg magozott meggy
- 2 evőkanál mandulaforgács
- 1 kis vaj a formához
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral. A két masszát óvatosan összeforgatjuk. Belekeverjük a lisztet és a sütőport. A masszát megfelezzük, az egyik feléhez kakaóport keverünk. A formát kivajazzuk, majd a két masszát belecsorgatjuk, hogy kicsit elkeveredjenek.
A kinyomkodott meggyet a tetejére szórjuk.
Megszórjuk mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Egy nagy pohár tejet tessék mellé adni :)
Megjegyzések