Krumplifőzelék
A krumplifőzelékre is igaz a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás. Fehéren, pirosan, édesen, savanyún, tejföllel, tejföl-nélkül, hagymával, hagyma-nélkül, habarással, rántással, kolbásszal, kolbász-nélkül, babérlevéllel, rozmaringgal... Ami biztos, az a krumpli :) Az otthoni verzió nálunk tejföl és paprika nélkül készül, de én jobban szeretem tejföllel és paprikával.
Hozzávalók:
- 2 kg krumpli
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
- 2 evőkanál őrölt paprika
- 3 babérlevél
- 1 evőkanál keményítő
- 1 kis pohár tejföl
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet és paprikát. A krumplit meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Felöntjük vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a keményítővel és behabarjuk vele a krumplifőzeléket.
Megjegyzések