Tárkonyos csirkeragu
Nomen est omen, jöjjön valami tárkonyos. Ez a recept is szemtelenül egyszerű, idegőrlő munkanap után kifejezetten megnyugató, hogy csak fel kell darabolni a húst (apró kicsi cafatokra :) ), átsütni, aztán várni, hogy besűrűsödjön a szósz :) Rá a ragadós vagy pergős rizsre és kész is.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 egész filézett csirkemell
- 2 evőkanál tárkony
- só
- bors
- olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felmelegítjük az olajat és a csirkedarabokat addig sütjük, amíg kapnak egy kis színt. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a tárkonnyal. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg már majdnem elfőtte az összes levét. Ekkor hozzákeverjük a tejszínt és a keményítőt, összeforraljuk és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Megjegyzések