Csicseriborsós szendvicskrém
Volt itthon még egy kis csicseriborsó, viszont rajtam kívül senki nem eszi. Akartam humuszt csinálni, de aztán máshogy alakult a dolog, úgyhogy szendvicskrém lett belőle :) Kicsit fűszeres lett, szerintem legközelebb a curry fele is elég lesz. Gondolkodtam, hogy benevezem előételnek VKF-re, de nincs benne semmi idényjellegű dolog, szóval, marad a keszőszék között :)
Hozzávalók:
- 15 dkg száraz csicseriborsó
- 2 teáskanál szezámmag
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál curry
- só
A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakán át. Sós vízben megfőzzük, erre számoljunk legalább egy órát, majd aprítógépben durvára aprítjuk a többi összetevővel. Pirítósra kenve nagyon finom :)
Megjegyzések