Malacburger
Tegnap megnéztük (én újra, Párom először) a River Cottage Pig in a day DVD-t, ami arról szól, hogy hogyan tartsunk felelősen állatot (jelen esetben malacokat), és ha már úgy alakult, hogy megesszük őket, akkor tiszteljük meg az állatot annyival, hogy a fülétől a farkáig feldolgozzuk. Nevezzetek barbárnak, de én nagyon megkívántam a disznóhúst :) Viszont épp nincs kapacitásom (se pénz, se idő, se gyomor) megsütni és elfogyasztani egy ropogós bőrös disznópecsenyét, és ki akartam próbálni a hamburgerszószt, amit a Lidlben szereztem amerikai heteken...
Hozzávalók, 6 malacburgerhez:
Hozzávalók, 6 malacburgerhez:
- 50 dkg darálthús (most malac)
- 1 tojás, hogy összetartsa :)
- csipet só
- bors (mi úgy másfél evőkanállal raktunk bele)
- 2 evőkanál zsálya
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kis jégsaláta
- 2 paradicsom
- 6 savanyú uborka
- hamburgerszósz vagy ketchup, mustár
- 6 hamburgerzsemle (ezt most kivételesen boltban vettem)
A darálthúst jól összedolgozzuk a tojással, sóval, borssal, apróra vágott zsályával és a reszelt fokhagymával. A pogácsákat jól lenyomkodjuk, mert a melegtől össze fognak ugrani, majd közepes lángon, grillserpenyőben vagy kerti grillen megsütjük.
A zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk őket a vágásnál, majd megpakoljuk a hússal és a zöldségekkel. Hagyományosan sültkrumplival és jeges kólával tálaljuk, persze, aki ezekkel nem él, ehet mellé még salátát és ihat egy jeges teát :)
A zsemléket kettévágjuk, megpirítjuk őket a vágásnál, majd megpakoljuk a hússal és a zöldségekkel. Hagyományosan sültkrumplival és jeges kólával tálaljuk, persze, aki ezekkel nem él, ehet mellé még salátát és ihat egy jeges teát :)
Megjegyzések