Gyümölcsleves
Mit kezdjünk a megmaradt gyümölccsel? Főzzünk belőle gyümölcslevest! :) A variációknak csak a kert illetve a fantázia szab határt.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 3 nektarin
- 10 szem szilva
- egy marék áfonya
- 1 evőnakál tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál liszt
- 1 tojás
"Szokás a gyümölcslevesekbe szegfűszeget, fahéjat vagy citromlevet tenni, de ez inkább az egyetlen gyümölcsből készült levesekbe jó. A gyümölcs természetes ízét nem érdemes idegen aromákkal keverni." Ámen.
A nektarint és a szilvát nagyobb darabokra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál cukorral, megvárjuk, amíg levet ereszt, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Az áfonyát én ezekkel együtt tettem be, ez hiba volt, note-to-self: azt a végén tesszük bele. Kb. 10 perc alatt megfő, de tényleg. A tejfölből, a lisztből, a cukorból és a tojássárgájából habarást készítünk, belekeverjük a levesbe. A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a levesbe. Mi jégbe hűtve szeretjük :)
Megjegyzések