Gyümölcsleves



Mit kezdjünk a megmaradt gyümölccsel? Főzzünk belőle gyümölcslevest! :) A variációknak csak a kert illetve a fantázia szab határt.

Van egy könyve anyukámnak, mint látható, elég viharvert szegény. Reformszakácskönyv, nem olyan régen került elő a padlásról. Szerintem nagyon klassz, sokféle recept van benne, főként zöldségből. Monspart Éva és Salamon Mónika jegyzi, a címe Főzzünk másképp is. A gyümölcslevest ebből főztem.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 3 nektarin
  • 10 szem szilva
  • egy marék áfonya
  • 1 evőnakál tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 tojás

"Szokás a gyümölcslevesekbe szegfűszeget, fahéjat vagy citromlevet tenni, de ez inkább az egyetlen gyümölcsből készült levesekbe jó. A gyümölcs természetes ízét nem érdemes idegen aromákkal keverni." Ámen.


A nektarint és a szilvát nagyobb darabokra vágjuk, összekeverjük 2 evőkanál cukorral, megvárjuk, amíg levet ereszt, és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje. Az áfonyát én ezekkel együtt tettem be, ez hiba volt, note-to-self: azt a végén tesszük bele. Kb. 10 perc alatt megfő, de tényleg. A tejfölből, a lisztből, a cukorból és a tojássárgájából habarást készítünk, belekeverjük a levesbe. A tojásfehérjét felverjük, belekeverjük a levesbe. Mi jégbe hűtve szeretjük :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések