Stefánia vagdalt
Na, jó, kicsit sokat csináltam belőle. De olyan finom :) És tök jól lehet csomagolni, hidegen is nagyon finom egy kis kenyérrel. Én úgy szeretem, ha kicsit odakapja az alját, hogy jó ropogós legyen.
Hozzávalók, legalább 8 személyre:
Összesen 1600 ft, egy személyre 200 ft.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, olajon kicsit megpirítom, hagyom kihűlni. A zsemléket vízbe áztatom. 8 tojás keményre főzök: lobogó vízben 10 perc alatt kész. A zsemléket kinyomkodom, összekeverem a hússal, a fűszerekkel és a kihűlt sült hagymával, ütök hozzá egy tojást is. A masszát alaposan összedolgozom.
A főtt tojásokat megpucolom. A tepsit kibélelem sütőpapírral, mert nem akarom vakarni a tepsiről az odasült dolgokat. Lustaság, ugyebár. Ketté osztom a húsos masszát, beletöltöm a tojásokat. Megszórom zsemlemorzsával, meglocsolgatom egy kicsit olajjal (nem kell eláztatni).
180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt elkészül.
Hozzávalók, legalább 8 személyre:
- 1,2 kg darált hús (az enyém disznóból készült) (~ 1200 ft)
- 2 nagy fej vöröshagyma (~30 ft)
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoranna
- olaj (~ összesen 40 ft)
- 4 szikkadt zsemle (~ 60 ft)
- 9 tojás (~270 ft)
- zsemlemorzsa (a tetejére szórni)
Összesen 1600 ft, egy személyre 200 ft.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, olajon kicsit megpirítom, hagyom kihűlni. A zsemléket vízbe áztatom. 8 tojás keményre főzök: lobogó vízben 10 perc alatt kész. A zsemléket kinyomkodom, összekeverem a hússal, a fűszerekkel és a kihűlt sült hagymával, ütök hozzá egy tojást is. A masszát alaposan összedolgozom.
A főtt tojásokat megpucolom. A tepsit kibélelem sütőpapírral, mert nem akarom vakarni a tepsiről az odasült dolgokat. Lustaság, ugyebár. Ketté osztom a húsos masszát, beletöltöm a tojásokat. Megszórom zsemlemorzsával, meglocsolgatom egy kicsit olajjal (nem kell eláztatni).
180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt elkészül.
Megjegyzések