Tzuziki
Maradt még cukkinim a hazai szállítmányból, de lassan már ideje volt felhasználni. A ztazikit kereszteztem a cukkinivel, ebből lett a tzuziki. Szerintem nagyon finom lett, sajtos pirítóssal ettem vacsorára, jobbat nem is kívánhattam volna ebben a melegben :)
Hozzávalók:
A cukkinit kettévágtam, kiszedtem a belsejét. Ha zsenge, akkor ezt nem kell megtenni, az enyém már nem volt az. Nagylyukú reszelőn lereszeltem (azon a részen, ahol az almát reszeli az ember), besóztam, hagytam állni kb 10 percet. Kinyomkodtam belőle a levet, összekevertem a joghurttal, hozzáadtam a fűszereket és belereszeltem a fokhagymát. Érdemes kicsit érni hagyni, de frissen fogyasztva is ízlett :)
Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini
- 1 nagy pohár natúr joghurt (ha szeretitek úgy, akkor lecsöpögtetve, én jobban szeretem így)
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- só
- bors
A cukkinit kettévágtam, kiszedtem a belsejét. Ha zsenge, akkor ezt nem kell megtenni, az enyém már nem volt az. Nagylyukú reszelőn lereszeltem (azon a részen, ahol az almát reszeli az ember), besóztam, hagytam állni kb 10 percet. Kinyomkodtam belőle a levet, összekevertem a joghurttal, hozzáadtam a fűszereket és belereszeltem a fokhagymát. Érdemes kicsit érni hagyni, de frissen fogyasztva is ízlett :)
Megjegyzések