Hamis borzaska
A legjobb borzast szerintem Ágika Kifőzdében lehet kapni, Józsi szerint Taksonyban. Legutóbb a Pályában szemeztem vele, ott akkora adag volt, hogy szerintem ketten jóllaktunk volna belőle Balázzsal. A mátrai borzaskába kell krumpli is, én ezt kihagytam.
Hozzávalók, 4 személyre:
A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, 3 gerezd fokhagymát belereszelünk. Innentől a szokásos eljárás: liszt, fokhagymás tojás, zsemlemorzsa. Gyöngyöző olajban kisütjük. A tejfölt kikeverjük a maradék két gerezd reszelt fokhagymával. A húst megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és kocka krumplira fektetve tálaljuk :)
Hozzávalók, 4 személyre:
- 8 szelet tarja
- 3 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kis pohár tejföl
- két marok reszelt sajt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
- kocka krumpli a tálaláshoz :)
A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, 3 gerezd fokhagymát belereszelünk. Innentől a szokásos eljárás: liszt, fokhagymás tojás, zsemlemorzsa. Gyöngyöző olajban kisütjük. A tejfölt kikeverjük a maradék két gerezd reszelt fokhagymával. A húst megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és kocka krumplira fektetve tálaljuk :)
Megjegyzések