Hortobágyi húsos palacsinta
Balázs anyukája nagyon finom hortobágyi húsos palacsintát csinál, a képen láthatót is ő készítette. Szerencsére viszonylag egyszerű elkészíteni: az ember csinál egy kis pörköltet, pár palacsintát és már szinte kész is.
Hozzávalók, 4-6 személyre:
A hagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, a húst átpirítjuk vele. Megszórjuk fűszerpaprikával, vízet öntünk alá és lassú tűzön puhára pároljuk. A szaft felét félre tesszük, a húst betöltjük a palacsintákba és meleg helyen tartjuk. A szaftot kikeverjük a tejföllel, tálaláskor melegen a palacsintákra öntjük.
Hozzávalók, 4-6 személyre:
- 50 dkg darált hús (ezt nem kell ledarálni se)
- 2 kis fej vöröshagyma
- 1 kanál fűszerpaprika
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- olaj
- 12 db palacsinta
A hagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, a húst átpirítjuk vele. Megszórjuk fűszerpaprikával, vízet öntünk alá és lassú tűzön puhára pároljuk. A szaft felét félre tesszük, a húst betöltjük a palacsintákba és meleg helyen tartjuk. A szaftot kikeverjük a tejföllel, tálaláskor melegen a palacsintákra öntjük.
Megjegyzések