Mákos mindentbele sütemény
20 perc múlva jönnek a vendégek, te pedig még neki sem kezdtél a mosogatásnak? És még sütemény sincs, amivel megkínálhatnád őket? A galaxis útikalauzra emlékezve: DON'T PANIC! Egy tál, egy habverő, egy tortaforma, 5 perc előkészület, aztán folytathatod a takarítást. Mire megjönnek a vendégek rend lesz és frissen sült sütemény illata tölti meg a lakást.
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 20-25 dkg liszt
- 5 dkg mák
- 1 dl mandulaszirup
- 1 tojás
- 1 vaníliás cukor
- 1/2 sütőpor
- 1,5 - 2 szem nektarin
A nektarinokat vágd fel vékony cikkekre. A tojást verd fel, keverd el a tejjel, majd szépen szitáld bele a többi összetevőt, keverd simára.
Olajozz ki egy tortaformát, keverj egy kanál olajat a tésztába is. Öntsd a kulimászt a tortaformába, rendezd el a tetején a cikkekre vágott nektarint, és irány a sütő. Mehet a hideg sütőbe, nem kell előmelegíteni. Közepes lángon 15-20 perc kell neki.
Olajozz ki egy tortaformát, keverj egy kanál olajat a tésztába is. Öntsd a kulimászt a tortaformába, rendezd el a tetején a cikkekre vágott nektarint, és irány a sütő. Mehet a hideg sütőbe, nem kell előmelegíteni. Közepes lángon 15-20 perc kell neki.
Megjegyzések
Mákrajongóként mondom:))