Megkínálhatlak egy teával?
Teázni jó dolog. Kínai módon teázni meg főleg. Az ember leül, felmelegíti a vizet 85 fokra, leforrázza a tealeveleket, leszűri, elkortyolgatja, újra forrázás, leszűrés és így tovább, amíg el nem fogy a tea íze. Lassan kell csinálni, ráérősen, kicsit behúzni a féket.
A zöldteára megéri költeni, ha egyszer kipróbálsz egy drágább, szálas verziót, szerintem soha nem térsz vissza a filteresre. Az igazi, minőségi zöldteát aromazáró dobozban, hűtőben szokás tartani, mert gyorsan megromlik. Nekünk erre nem mindig jut pénz (az én favoritom, a kegyelem vas istennője 100 grammja olyan 3500-4000 forint körül van), maradunk a középúton. A Twining's gunpowder teát például szeretjük. A tealeveleket kis galacsinokba sodorják innen a puskapor elnevezés. A víznek nem szabad túl melegnek lennie, mert akkor a tea megég, keserű lesz az íze. A leveleket csak forrázd le, ne hagyd rajtuk állni a vizet. Az első forrázatot mi ki szoktuk önteni, mert még nincs túl jó íze, de ez ízlés dolga.
Szóval, foglaljatok helyet, dőljetek hátra, és élvezzétek a teát :)
A zöldteára megéri költeni, ha egyszer kipróbálsz egy drágább, szálas verziót, szerintem soha nem térsz vissza a filteresre. Az igazi, minőségi zöldteát aromazáró dobozban, hűtőben szokás tartani, mert gyorsan megromlik. Nekünk erre nem mindig jut pénz (az én favoritom, a kegyelem vas istennője 100 grammja olyan 3500-4000 forint körül van), maradunk a középúton. A Twining's gunpowder teát például szeretjük. A tealeveleket kis galacsinokba sodorják innen a puskapor elnevezés. A víznek nem szabad túl melegnek lennie, mert akkor a tea megég, keserű lesz az íze. A leveleket csak forrázd le, ne hagyd rajtuk állni a vizet. Az első forrázatot mi ki szoktuk önteni, mert még nincs túl jó íze, de ez ízlés dolga.
Szóval, foglaljatok helyet, dőljetek hátra, és élvezzétek a teát :)
Megjegyzések
Csak egyszerűen nem ízlik. Nekem melegvíz. :(