Sajtsaláta
Én úgy vagyok a sajttal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: amennyi féle van, annyi jöhet. A sajtsaláta nekem jöhet magában is, 90 napos diétában fehérje napon lehet enni, jó a kis változatosság a húst hússal közben :) Ez az alap verzió, bármilyen viszonylag keményebb sajttal meg lehet csinálni. Anyu szeletelt sajtot szokott hozzá venni, de szerintem icipici kockákra vágott sajttal is jó.
Hozzávalók:
A hagymát aprítógépben finomra vágjuk, aki nem fakadt tőle sírva, csinálhatja kézzel is. Az almát kis kockákra vágjuk, a héját rajta hagyjuk, nagyon jól mutatnak a színes almadarabkák a fehér salátában. A sajtokat felkockázzuk, összekeverjük a hagymával és az almával. Elkészítjük az öntetet a tejfölből, majonézből és mustárból, majd összeforgatjuk a salátával. Szigorúan hidegen tessék tálalni, akár egy szelet pirított kenyérrel.
Hozzávalók:
- 10 dkg eidami
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg pannónia
- 10 dkg trappista
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál majonéz
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 kis fej alma (keményebb fajtát válassz, én dióalmát használtam)
A hagymát aprítógépben finomra vágjuk, aki nem fakadt tőle sírva, csinálhatja kézzel is. Az almát kis kockákra vágjuk, a héját rajta hagyjuk, nagyon jól mutatnak a színes almadarabkák a fehér salátában. A sajtokat felkockázzuk, összekeverjük a hagymával és az almával. Elkészítjük az öntetet a tejfölből, majonézből és mustárból, majd összeforgatjuk a salátával. Szigorúan hidegen tessék tálalni, akár egy szelet pirított kenyérrel.
Megjegyzések