Enchiladas chilis babbal
Az enchiladas tulajdonképpen mexikói "rakott tészta". A variációk száma végtelen, elkészíteni nagyon egyszerű, maradékok eltüntetésére is kiválóan használható. A tortilla lapokat megtöltik, elrendezik a tepsiben, nyakon öntik szósszal, esetleg megszórják sajttal és megsütik. Ez a verzió az, amikor a maradék chilis babot töltjük a tortillába és besamellel öntjük nyakon. Nemrég vettem narancssárga színű kemény sajtot, próbaképpen azt szórtuk a tetejére, de legközelebb valószínűleg valami könnyebben olvadó sajtot fogunk használni.
Hozzávalók, 4-5 személyre:
A tortilla lapokat megmelegítjük, majd megtöltjük chilis babbal, feltekerjük és egymás mellé tesszük őket egy tepsiben. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felolvasztjuk, a lisztet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd felengedjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A mártást a tortilla tekercsek tetejére kenjük, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt ropogósra nem sül.
Hozzávalók, 4-5 személyre:
- 1/2 adag chilis bab
- 6 tortilla lap, volt itthon a fagyasztóban spenótos :)
- 4 evőkanál vaj
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
- 10 dkg reszelt sajt
A tortilla lapokat megmelegítjük, majd megtöltjük chilis babbal, feltekerjük és egymás mellé tesszük őket egy tepsiben. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felolvasztjuk, a lisztet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd felengedjük a tejjel és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A mártást a tortilla tekercsek tetejére kenjük, megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt ropogósra nem sül.
Megjegyzések