Kukoricás kefíres lángos
Kezdek rászokni a kukoricalisztre, ezúttal elkövettem azt a szentségtörést, hogy megváltoztattam a jól bevált kefíres lángos receptjét. A kukoricaliszt úgy került a konyhánkba, hogy szeretjük a tortillat, az pedig bizony ebből készül. Később elkezdtem lassan belecsempészni ebbe-abba: muffinba, piskótába, most pedig a lángosba. A színe, hát az valami gyönyörű :) A folyadékra viszont érdemes odafigyelni, mert nem úgy veszi fel, mint a búzaliszt, kicsit többet kell állnia. Az eredmény nem annyira levegős, mint a normál változat, de így is nagyon finom.
Hozzávalók, kb 6 lángoshoz:
A tésztát jól összegyúrjuk, kicsit pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd belülről kifelé haladva kinyújtjuk . Gyöngyöző olajban kisütjük, alaposan lecsöpögtetjük.
Hozzávalók, kb 6 lángoshoz:
- 25 dkg búzaliszt
- 25 dkg kukoricaliszt
- 2 kis pohár kefír
- 25 g élesztő
- só
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
A tésztát jól összegyúrjuk, kicsit pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, majd belülről kifelé haladva kinyújtjuk . Gyöngyöző olajban kisütjük, alaposan lecsöpögtetjük.
Megjegyzések