Sajtos roló
Mondhat bárki bármit, én imádom. Az otthoni cukrászdában nagyon finomat csinálnak, ettem már Pesten is jót, viszont sajnos retteneteset is. A bolti leveles tésztát még elnézem, de vajon miért gondolja némelyik cukrászda, hogy a hideg margarin kikeverve a legolcsóbb növényi sajttal kell hogy legyen a krém? Pedig nem. Tessék főzni, megéri. Maradék sajtok eltüntetésére is csodálatosan alkalmas :)
Hozzávalók, 12 darabhoz:
A leveles tésztát kinyújtjuk, feltekerjük a formákra, belehempergetjük a szezámmagba. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Lehúzzuk a formáról, hagyjuk kihűlni. A krémhez csinálunk egy besamelt: vajat megolvasztjuk, lisztet keverünk bele, felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Belereszeljük a fokhagymát. Hagyjuk besűrűsödni, majd belekeverjük a reszelt sajt nagy részét - kicsit hagyunk a díszítéshez. A krémet hagyjuk kicsit kihűlni, majd betöltjük a hengerbe, a végét sajtba mártjuk.
Hozzávalók, 12 darabhoz:
- 1 csomag leveles tészta
- 20 dkg vegyes sajt - nekem volt itthon narancssárga kemény sajt, meg füstölt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál vaj - nem margarin, vaj
- 3 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
- szezámmag szórni
- 12 kis forma :)
A leveles tésztát kinyújtjuk, feltekerjük a formákra, belehempergetjük a szezámmagba. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Lehúzzuk a formáról, hagyjuk kihűlni. A krémhez csinálunk egy besamelt: vajat megolvasztjuk, lisztet keverünk bele, felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk. Belereszeljük a fokhagymát. Hagyjuk besűrűsödni, majd belekeverjük a reszelt sajt nagy részét - kicsit hagyunk a díszítéshez. A krémet hagyjuk kicsit kihűlni, majd betöltjük a hengerbe, a végét sajtba mártjuk.
Megjegyzések
http://bodzablog.freeblog.hu
Trinity: ez is jól hangzik :)
köszönöm!