Almás amerikai palacsinta
Tegnap vettem egy állványt :) Nagyon szuper, könnyen lehet mozgatni, szabályozható a magassága (a teljes magassága 166 centi, pont egy centivel magasabb mint én :D ), van rajta ilyen gyorsbefogató bigyó, amivel egy pillanat alatt fel lehet tenni rá a gépet. Kipróbáltam a teleobjektívvel is, azzal is elég stabil, annak ellenére hogy az állvány maga elég könnyű. Munkába indulás előtt játszottam vele egy kicsit, szerintem ez a palacsintás kép már egész jó lett. Nem is tudom miért nem vettem korábban...
Játék közben sütöttem amerikai palacsintát. Nagyon egyszerű, főleg azért mert nem kell annyit bűvészkedni a sütésével, mint a hagyományosnak. Én az adagoláshoz egy mártásos merőkanalat használtam, pont egy palacsintányi tészta fér bele. Miközben sül a tészta, lehet berendezni a fotós helyet, állítgatni az állványt, öltözni, stb. :)
Hozzávalók:
Az almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és az egészet csomómentesre keverjük. Jöhet bele az olaj, az alma és a fahéj. A vajat megmelegítjük, egy normál merőkanálnak kb a fele lesz egy adag tészta. Addig sütjük, amíg a felső oldal fel nem buborékosodik, ekkor fordítjuk. Egyenletesen barnának kell lennie mindkét oldalnak, akkor sült át :)
Játék közben sütöttem amerikai palacsintát. Nagyon egyszerű, főleg azért mert nem kell annyit bűvészkedni a sütésével, mint a hagyományosnak. Én az adagoláshoz egy mártásos merőkanalat használtam, pont egy palacsintányi tészta fér bele. Miközben sül a tészta, lehet berendezni a fotós helyet, állítgatni az állványt, öltözni, stb. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1 alma
- 1 kávéskanál fahéj
- vaj a sütéshez
Az almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, beleütjük a tojást, hozzáöntjük a tejet és az egészet csomómentesre keverjük. Jöhet bele az olaj, az alma és a fahéj. A vajat megmelegítjük, egy normál merőkanálnak kb a fele lesz egy adag tészta. Addig sütjük, amíg a felső oldal fel nem buborékosodik, ekkor fordítjuk. Egyenletesen barnának kell lennie mindkét oldalnak, akkor sült át :)
Megjegyzések