Bolognai rakott penne
Egyik nagy kedvenc, gyorsan készen van, egyszerre sokat lehet belőle csinálni kevés munkával. Ideális akkor is, ha csomagolni szeretnél valamit másnap ebédre.
Hozzávalók:
- 50 dkg penne
- 50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen)
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 5 szelet bacon
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 3 evőkanál ketchup
- 2 nagy pohár tejföl
- 2 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál olaj
A pennét enyhén sós vízben roppanósra főzzük, ne legyen teljesen puha, mert még sütni is fogjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a bacont vékony csíkokra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a bacont, majd megfonnyasztjuk a hagymát, és a húst is átforgatjuk, amíg át nem pirul. Sózni nem kell, mert a bacon elég sós. Borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a paradicsomot és a ketchupot, majd készre főzzük. A tejfölt kikeverjük a tojással és a sajt felével. A bolognai szószt és a pennét összekeverjük, majd eloszlatjuk egy tepsiben. A tejfölt a tetejére simítjuk, a maradék sajttal megszórjuk. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Megjegyzések
Mégsem hülyültem el teljesen!
Imádom a tésztát, hogy annyira sokoldalúan lehet variálni!:)
Szuper ez a kaja!:-))
Gyorsan a többit is megnézem!:-))
Andi: :)