Túrógombóc
Vasárnapi ebédnek egészen gyenge, ugye? Viszont nagyon szeretjük, és a buli utáni takarítás-rendrakás közben semmi bonyolultabbat nem akartam csinálni. Lusta vagyok, na, ez van :) Nálunk a vasárnap a pihenésről szól, kár lenne ezt elrontani azzal, hogy egész nap a konyhában robotolok, aztán meg valami olyan ételt eszünk, amitől mozdulni sem lehet... A gombócok kellemesen rugalmasak lettek, szinte olvadtak az ember szájában :)
Hozzávalók:
Sokan úgy csinálják, hogy külön felverik a tojásfehérjét habbá és azt forgatják bele, én viszont csak beleteszek mindent egy tálba és villával alaposan összetöröm, összekeverem. Egy órát hagyom állni, utána enyhén sós vízben kifőzöm. Ha nem esszük meg mindet azonnal, akkor hagyom a gombócokat a vízben, hogy melegen maradjanak. A zsemlemorzsát vajon átpirítom, ebbe lehet forgatni a gombócokat. Kerül a tetejére még cukor és kicsit felkevert tejföl.
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál liszt
- csipet só
- zsemlemorzsa, vaj, cukor, tejföl a tálaláshoz
Sokan úgy csinálják, hogy külön felverik a tojásfehérjét habbá és azt forgatják bele, én viszont csak beleteszek mindent egy tálba és villával alaposan összetöröm, összekeverem. Egy órát hagyom állni, utána enyhén sós vízben kifőzöm. Ha nem esszük meg mindet azonnal, akkor hagyom a gombócokat a vízben, hogy melegen maradjanak. A zsemlemorzsát vajon átpirítom, ebbe lehet forgatni a gombócokat. Kerül a tetejére még cukor és kicsit felkevert tejföl.
Megjegyzések
Alíz, hajrá! :)