Fatörzs torta
Kibújtam a fenyőfa alól, úgyhogy most végre le tudom jegyezni ezt a receptet is. Elcseszett kép kategória, de annál finomabb és egyszerűbb sütemény :) Gyakorlatilag bármivel megtölthető és díszíthető, én most egy csokis változatot készítettem el, a szokásos vajas krém helyett egy tejszínhabossal, kókuszreszelékkel díszítve.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál holland kakaó (cukrozatlan kakaó)
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag csokis pudingpor
- 2 dl habtejszín
zöld ételfestékkel elkevert kókuszreszelék és néhány csokipasztilla a díszítéshez
A tészta nem más mint egy sima kakaós piskóta: a tojást szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a kakaóval, a fehérjét felverjük a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk és kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A sütőben lévő fém tepsit kibéleljük sütőpapírral (az a tepsi, ami ilyen lapos és a sütőhöz adják, azért ezt, mert nagy, de vékony piskótát szeretnénk sütni), beleöntjük a masszát és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Takarjuk le egy nedves konyharuhával, és amint eléggé kihűlt ahhoz, hogy hozzá tudjunk érni, óvatosan tekerjük fel, majd hagyjuk így kihűlni.
Közben készítsük el a krémet. A pudingot a tejjel és a cukorral készítsük el, hagyjuk hűlni. A tejszínhabot verjük fel, majd forgassuk a kihűlt pudinghoz.
A tekercset hajtsuk szét, kenjük meg jó alaposan a krémmel, tekerjük fel, a maradék krémmel pedig vonjuk be a tetejét és az oldalát. Díszítsük ízlés szerint, tálalásig tartsuk hidegen :)
Közben készítsük el a krémet. A pudingot a tejjel és a cukorral készítsük el, hagyjuk hűlni. A tejszínhabot verjük fel, majd forgassuk a kihűlt pudinghoz.
A tekercset hajtsuk szét, kenjük meg jó alaposan a krémmel, tekerjük fel, a maradék krémmel pedig vonjuk be a tetejét és az oldalát. Díszítsük ízlés szerint, tálalásig tartsuk hidegen :)
Megjegyzések
Guszta!
Jövőre veled ugyanitt!:)))