Fűszeres csokiszarvasok
Megtaláltam a rénszarvas öntőformáimat, úgyhogy kiöntöttem az első adag csokiszarvast. Ilyen öntőformát hobbyboltban lehet szerezni, én kb 4 éve vettem a Móricz Zsigmond körtéren, ha esetleg valaki szeretne ilyet, szerintem nagyon jópofa :)
A csokiszarvasok hagyományosan Mikulásra készülnek nálam, szerintem sokkal finomabbak és egyedibbek, mint a bolti csokimikulások (azoktól kevés kivétellel gyerekkorom óta kiver a víz). Ízlés kérdése, hogy ki mit kever az olvaszott csokihoz, én mézeskalács fűszerkeveréket kevertem idén. Aki nagyon ügyes (én nem vagyok az), az csinálhatja úgy is, hogy fehér és fekete csokit kombinál össze :) Viszont arra nagyon tessék figyelni, hogy víz egy csepp se kerüljön a keverékhez, mert attól csomós lesz az egész és soha nem áll össze.
Hozzávalók, 4 rénszarvashoz:
Kedves Jézuska, ha esetleg nem tudod mit szeretnék a fa alá, tekintsd meg ezt, csokimelegítéshez kifejezetten jól jönne :)
A csokiszarvasok hagyományosan Mikulásra készülnek nálam, szerintem sokkal finomabbak és egyedibbek, mint a bolti csokimikulások (azoktól kevés kivétellel gyerekkorom óta kiver a víz). Ízlés kérdése, hogy ki mit kever az olvaszott csokihoz, én mézeskalács fűszerkeveréket kevertem idén. Aki nagyon ügyes (én nem vagyok az), az csinálhatja úgy is, hogy fehér és fekete csokit kombinál össze :) Viszont arra nagyon tessék figyelni, hogy víz egy csepp se kerüljön a keverékhez, mert attól csomós lesz az egész és soha nem áll össze.
Hozzávalók, 4 rénszarvashoz:
- 1 tábla (10 dkg) étcsoki/tejcsoki/fehércsoki, kinek mi a szíve vágya
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál vaj
Kedves Jézuska, ha esetleg nem tudod mit szeretnék a fa alá, tekintsd meg ezt, csokimelegítéshez kifejezetten jól jönne :)
Megjegyzések
Yasmine: akkor is, ha keversz hozzá egy kis vajat? Bár a Milka elég "zsíros", elvileg ki kellene jönnie.