Karácsonyi gyümölcstea
Palócprovence készített a gasztro-ajándékos VKF-re egy karácsonyi teát. Az ő teája feketetea alapú, nekem viszont attól megfájdul a fejem, úgyhogy csipkebogyó alapú teát kevertem :) Forrázás után 5-6 percig hagyjuk állni, utána magában vagy egy kis mézzel elkeverve lehet kortyolgatni, akár a karácsonyfa alatt is :)
Hozzávalók:
- 10 dkg csipkebogyó
- 2 narancs héja
- 3 citrom héja
- 1 csomag egész fahéj durvára törve
- 1 csomag egész szegfűszeg
- 1 nagyobb alma
A csipkebogyóval és a fűszerekkel nincs semmi dolgunk. A narancsot és a citromot zöldséghámozóval meghámozzuk, radiátoron meg is lehet szárítani. Az almát vastagabb szeletekre vágjuk, ezt is megszárítjuk. A citrushéjakat és az almát is nagyobb darabokra tördeljük, az egészet jól összekeverjük és már készen is vagyunk :)
Megjegyzések