Kókuszos habcsók
A képről látszik, hogy kissé el lettek rontva. A sütőm nem tökéletes, ha egyszer nagy leszek, majd veszek magamnak egy olyan sütőt, amiben lehet szárítani, mert be tudom állítani olyan alacsony hőfokra. Ebben nem lehet, úgyhogy a habcsókok kicsit megnőttek, kicsit széttörtek, de legalább fehérek maradtak a folyamatos ajtó kinyitás-kitámasztás-becsukás-nak köszönhetően. Ízre instant sugar-rush (by Balázs), előre szólok, de valjuk be őszintén, egy olyan édességtől, ami felvert tojásfehérjéből és cukorból áll, nem is várunk mást :)
A recept a Szakácsok könyvéből van, ezt turbóztam fel egy kicsit kókuszreszelékkel. Aki nagyon ügyes, ha csinálhat belőle karikákat is, azok mehetnek a fára. :)
Hozzávalók:
Valahol olvastam, hogy a tojásfehérje annál keményebbre verhető, minél tovább hagyjuk állni. Na, ez hülyeség. Szóval, a tojásfehérjékhez adunk egy csipet sót, és szép lassan elkezdjük felverni, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot. Amikor készen vagyunk, összeforgatjuk a kókuszreszelékkel, ezzel a massza készen is van. Most jön a varázslás. 120 fok az ideális hőmérséklet a könyv szerint, na én erre az egyszerű gázsütőmmel nem is mertem volna vállalkozni. Szóval. Sütő legkisebbre húzva előmelegít. Ajtó kicsit kinyit. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre két kanállal csináltam kis kupacokat a masszából, aztán irány a sütő, félig nyitott ajtóval. Aztán kb 10 perc, ajtó becsuk. Újabb 10 perc, ajtó kinyit, és így tovább. Varázslás, mondom :) Szóval, ezzel játszunk, amíg meg nem szilárdulnak a puffancsok, és már kész is.
A recept a Szakácsok könyvéből van, ezt turbóztam fel egy kicsit kókuszreszelékkel. Aki nagyon ügyes, ha csinálhat belőle karikákat is, azok mehetnek a fára. :)
Hozzávalók:
- 8 tojás fehérje (créme brüléeből maradt)
- 50 dkg porcukor (igen, ennyi...)
- 10 dkg kókuszreszelék
- csipet só
Valahol olvastam, hogy a tojásfehérje annál keményebbre verhető, minél tovább hagyjuk állni. Na, ez hülyeség. Szóval, a tojásfehérjékhez adunk egy csipet sót, és szép lassan elkezdjük felverni, folyamatosan adagolva hozzá a cukrot. Amikor készen vagyunk, összeforgatjuk a kókuszreszelékkel, ezzel a massza készen is van. Most jön a varázslás. 120 fok az ideális hőmérséklet a könyv szerint, na én erre az egyszerű gázsütőmmel nem is mertem volna vállalkozni. Szóval. Sütő legkisebbre húzva előmelegít. Ajtó kicsit kinyit. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre két kanállal csináltam kis kupacokat a masszából, aztán irány a sütő, félig nyitott ajtóval. Aztán kb 10 perc, ajtó becsuk. Újabb 10 perc, ajtó kinyit, és így tovább. Varázslás, mondom :) Szóval, ezzel játszunk, amíg meg nem szilárdulnak a puffancsok, és már kész is.
Megjegyzések
Valahol én is olvastam egy tutit-meg kell keresnem!
Lilla: ezzel a sütővel én annak is örülök, hogy ennyire sikerültek :D Sajnos nem az igazi, volt olyan, hogy málnás piskótát sütöttem benne anyóséknak, az alja szenesre égett, de a teteje még nyers volt... Érdekes lelkivilága van :D
Trinity: köszi :)
Tessék elhinni, mert azok!
Más: Hogy vagy, gyógyulsz?
Köszönöm, gyógyulgatok, ma már főzni is fogok valami értelmeset :)