Krumplis tészta
Iskolában történt, hogy olvasgattam, hogy mi lesz azon a héten a menü a menzán, és szemet szúrt a "gránátos kocka" kifejezés. Tyűha, gondoltam, ez aztán már lehet valami. Én kis buta, mekkorát csalódtam, amikor a néni kimérte a tányéromra a krumplistésztát :D
Apukám hozott nekünk egy zsák krumplit, amikor legutóbb erre járt, úgyhogy ne lepődjetek meg, ha mostanában el fognak kezdeni szaporodni a krumplis receptek :) A krumplis tészta laktató, nincs vele sok munka, újramelegítve is finom, karácsonyi kapkodás közben életmentő. Pláne, hogy már csak alig több mint 2 hét van, és még csak az ajándékok fele van meg... Bele kell húznom :D
Hozzávalók, 2-3 személyre:
A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kisebb szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, darabosra törjük. A hagymát apróra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, jöhet rá a paprika, só, bors és az összetört krumpli. A krumplis masszát és a leszűrt tésztát összeforgatjuk és már lehet is tálalni.
Apukám hozott nekünk egy zsák krumplit, amikor legutóbb erre járt, úgyhogy ne lepődjetek meg, ha mostanában el fognak kezdeni szaporodni a krumplis receptek :) A krumplis tészta laktató, nincs vele sok munka, újramelegítve is finom, karácsonyi kapkodás közben életmentő. Pláne, hogy már csak alig több mint 2 hét van, és még csak az ajándékok fele van meg... Bele kell húznom :D
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- három marék tészta (nagymamám csinálta, a bolti nagykockából kell kb 30 dkg)
- 5 közepes méretű krumpli
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- só
- bors
A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni. A krumplit meghámozzuk, kisebb szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, darabosra törjük. A hagymát apróra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, jöhet rá a paprika, só, bors és az összetört krumpli. A krumplis masszát és a leszűrt tésztát összeforgatjuk és már lehet is tálalni.
Megjegyzések
Murphy: hajrá :)