Mákos bonbon
Használtam a virág alakú jégkockagyártómat is, ebbe töltetlen bonbonok kerültek. Sokkal könnyebb volt ezekkel dolgozni, könnyen formázható volt a massza, nem folyt, hanem inkább "gyúrható" volt, és ami a legfontosabb: mind kijött :) Ha esetleg ötlet híján vagytok, hogy mit adjatok nagykamasz-kisfelnőtt lányrokonoknak, ez nyerő.
Hozzávalók, 18 bonbon + 2 csokiszarvas:
Nincs benne semmi hókuszpókusz: a csokit vízfürdő fölött összeolvasztjuk a többi hozzávalóval, addig kevergetjük, amíg szép, selymes, kenhető masszát nem kapunk (a vaj nekem nem nagyon akart benne maradni, de végül meggyőztem :) ), ezután szétosztjuk a formákban, megvárjuk, amíg kihűl, és pihenhet egy éjszakát a hűtőben.
Hozzávalók, 18 bonbon + 2 csokiszarvas:
- 2 tábla fehércsoki (összesen 20 dkg)
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál mák
- 0,5 dl tejszín
- 1 kupak rózsavíz
Nincs benne semmi hókuszpókusz: a csokit vízfürdő fölött összeolvasztjuk a többi hozzávalóval, addig kevergetjük, amíg szép, selymes, kenhető masszát nem kapunk (a vaj nekem nem nagyon akart benne maradni, de végül meggyőztem :) ), ezután szétosztjuk a formákban, megvárjuk, amíg kihűl, és pihenhet egy éjszakát a hűtőben.
Megjegyzések
Trinity: :)