Tejfölös krumplileves
A tejfölös krumplilevest általában akkor szoktuk főzni otthon, ha krumplitésztát készítünk, mondjuk szilvásgombóchoz vagy nudlihoz. A krumpli főzővizét félre szoktuk tenni, ez lesz a leves alapja. A krumplitésztából is félreteszünk egy kicsit, ez lesz a levesbetét, a gombócka. Ezen kívül kell még pár apróság, és már kész is a leves. :)
Hozzávalók:
A krumplit vékonyan felszeleteljük, feltesszük a főzővízben főni. A sárgarépát is vékonyra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz. Mehet bele a leveskocka, a só és a fűszerpaprika. A krumplitésztából kis gombócokat gyúrunk, amikor a krumpli már majdnem készre főtt, a gombócokat beledobáljuk a levesbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek. Ekkor belekeverjük a tejfölt, és készen is vagyunk.
Hozzávalók:
- 1/8 adag krumplitészta (itt olvasható az elkészítése)
- 2 nagy krumpli
- 1 sárgarépa
- 1 leveskocka (ha van alaplé, akkor az)
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- só
- 1 kis pohár tejföl
- a krumplitészta főzővize
A krumplit vékonyan felszeleteljük, feltesszük a főzővízben főni. A sárgarépát is vékonyra vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz. Mehet bele a leveskocka, a só és a fűszerpaprika. A krumplitésztából kis gombócokat gyúrunk, amikor a krumpli már majdnem készre főtt, a gombócokat beledobáljuk a levesbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek. Ekkor belekeverjük a tejfölt, és készen is vagyunk.
Megjegyzések