Csicseriborsó krémleves


Megint hűtő- és kamratakarító napot tartottam, és kezembe akadt egy póréhagyma meg némi csicseriborsó. Eszembe is jutott egy nagyon egyszerű leves, amit még Jamie Oliver egyik könyvében olvastam. Először Öcsémnek csináltam ilyen levest, csodák csodája meg is ette, pedig azt sem tudta mi fán terem a csicseriborsó :) Ez az egyik kedvenc levesem, le szoktam szinte teljesen turmixolni, nagyon finom selymes.

Hozzávalók, 2 személyre:
  • 2 marék csicseriborsó
  • 1 közepes krumpli
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 diónyi vaj
  • 1 póréhagyma
  • 2 gerezd duci fokhagyma
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 5 dl csirke alaplé, vagy fél leveskockából főzött leves

A csicseriborsót pár órára (ha lehet, egy egész éjszakára), beáztatjuk. Egy közepes krumplit meghámozunk, nagyobb darabokra vágjuk, a borsóval sós vízben puhára főzzük. A póréhagymát és a fokhagymát felszeleteljük és az olaj és a vaj keverékén addig pároljuk, amíg össze nem esik. A kifőtt csicseriborsót lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a póréhagymához, és jól összemelegítjük. Felöntjük az alaplével, és jól összefőzzük. Én úgy szoktam, hogy kb. a felét leturmixolom és visszaöntöm a többihez, majd összemelegítem. De hagyhatod darabosan, vagy lehet teljesen sima is. Belekeverjük a parmezánt, megvárjuk, amíg felolvad, pirítóssal és reszelt parmezánnal a tetején, forrón tálaljuk :)

Megjegyzések

Andi üzenete…
Játékra hívlak, gyere nézz be hozzám!

Népszerű bejegyzések