Borban sült csirke
Áginál láttam a receptet, tudtam, hogy jó lesz ez vasárnapi ebédnek. Először arra gondoltam, hogy vasedényben sütöm, de aztán végül kisebb adagot készítettem, aminek a vasedény nagy lett volna, így jénaiban készült. Ezekkel a kicsit sápadt téli paradicsomokkal is egész finom, de majd érdemes lesz kipróbálni a nyáriakkal is :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 4 felső csirkecomb
- 10 dkg koktélparadicsom
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
- só
- bors
- fél fej fokhagyma
- 1 dl vörösbor
Most mondjam, hogy pofátlanul egyszerű? A csirkét megmossuk, kiszedjük a tollat, mert ha bolti, akkor úgyis van benne :) A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk, a fokhagymát megpucoljuk. Mindent elrendezünk a jénaiban, majd sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk, és felöntjük a vörösborral. Lefedjük, kb egy órán át lefedve pároljuk, majd levesszük a tetőt és pirosra sütjük.
Megjegyzések
Köszi
Andi: 5 perc alatt elő lehet készíteni, több munka nagyon nincs is vele, úgyhogy hajrá :)
Mesélj, csak picit!
Legalább, a hol van és mi a neve választ, naaaaaaaaaah!:)És mit ettél, és mennyit, és milyen volt, és egyáltalán. Holnapra tedd fel, jaj de izgulok!:)
SugarShop, a VI. kerületi. El vagyok tőle ájulva :) Nagyon színes, nagyon szagos, a sütik finomak :)
Tettem fel ide pár képet:
http://www.flickr.com/photos/mandytarragon/sets/72157623172558575/
Az újpestiben a wc ülöke is olyan, mintha cukrokból lenne...:)