Még mindig szeretem...
Volt már hagymás bab, de ez most egy kicsit más recept. Amikor a filmes posztot írtam, eszembe jutott az "És megint dühbe jövünk", úgyhogy várható volt, hogy megint megnézzük. Délután gondolkoztunk, hogy mi is legyen a vacsora, pakoltunk egy kicsit a spájzban, és szembe jött velem vagy 10 babkonzerv... Mindig kell, hogy legyen itthon, ugye :) És ha már bab, és Bud Spencer-Terence Hill, akkor hagymás bab.
Hozzávalók, 2 személyre, Szentléleknek egyedül:
A bacont vékonyra felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk, a konzervek levét lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőben kicsi olajon megpirítjuk a bacont, a kisült zsírban puhára pároljuk a hagymát, mehet hozzá a bab, só, bors, majoranna, pirospaprika, fokhagymapor és annyi víz, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik, friss kenyérrel vagy pirítóssal serpenyőből fogyasztjuk :)
Íme Szentlélek az Ördög jobb és bal kezéből:
Hozzávalók, 2 személyre, Szentléleknek egyedül:
- 4 szelet bacon
- 1 evőkanál olaj
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 konzerv vörösbab, leve nélkül
- 1 konzerv chilis bab (levét csöpögtesd le feltétlenül, mert csípős anélkül is)
- só
- bors
- majoranna
- pirospaprika
- fokhagymapor
A bacont vékonyra felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk, a konzervek levét lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőben kicsi olajon megpirítjuk a bacont, a kisült zsírban puhára pároljuk a hagymát, mehet hozzá a bab, só, bors, majoranna, pirospaprika, fokhagymapor és annyi víz, hogy ellepje. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik, friss kenyérrel vagy pirítóssal serpenyőből fogyasztjuk :)
Íme Szentlélek az Ördög jobb és bal kezéből:
Megjegyzések
Látom neked is vannak túlélési tippjeid, én is veszek néha dolgokból egy évre való adagot!:)))
Nézz be hozzám kérlek, vár rád valami. :o) http://lorikonyha.blogspot.com/2010/01/dijat-kaptam.html