Mogyoróvajas csokis keksz
Valahogy - mint általában mindig, amikor tanulnom kellene - belém csapott a villám, hogy nekem csokis kekszet kell sütnöm :) Nem is akármilyet, hanem chocolate chip cookiet. Nézegettem itthon a hűtőt, volt még itthon mogyoróvaj. Túrtam egy kicsit az internetet, hogy hogyan is készül ez a sütemény, találtam is egy mogyoróvajas változatot. Az eredeti recept itt olvasható angolul, csak pár dolgot változtattam rajta. Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy ne folyós tésztát kapjunk, hanem formázhatót, mert hajlamos elterülni :)
Hozzávalók:
Ez is tipikus amerikai sütemény: kell hozzá egy nagy tál, ebbe a csokit kivéve mindent beleteszünk és jól összekeverünk (nyugodtan használd a robotgépet). Amikor kész, beleforgatjuk a csokit is. Jól formázható, de nem túl kemény tésztát kell kapnunk, ha kell, tegyünk bele még lisztet és cukrot. Diónyi kupacokat teszünk belőle a sütőpapírral bélelt tepsire, jó nagy távolságot hagyva, mert szétterül. 180 fokon 10-15 perc alatt kész. Arra figyelj, hogy nem tudod melegen felszedni, hagyni kell kihűlni, hogy ne törjön szét.
Hozzávalók:
- 1 bögre puha vaj
- ½ bögre mogyoróvaj (ha nincs, akkor ugyanennyi mogyorót egy kanál olajjal és egy kis sóval darálj le kávédarálóban, krémesre vagy darabosra)
- ½ bögre porcukor
- ½ bögre barnacukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje vagy egy kanál vanília kivonat
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 és 1/2 bögre liszt
- 1 nagy tojás
- 1 és ¾ bögre csokipasztilla, apróra törve
Ez is tipikus amerikai sütemény: kell hozzá egy nagy tál, ebbe a csokit kivéve mindent beleteszünk és jól összekeverünk (nyugodtan használd a robotgépet). Amikor kész, beleforgatjuk a csokit is. Jól formázható, de nem túl kemény tésztát kell kapnunk, ha kell, tegyünk bele még lisztet és cukrot. Diónyi kupacokat teszünk belőle a sütőpapírral bélelt tepsire, jó nagy távolságot hagyva, mert szétterül. 180 fokon 10-15 perc alatt kész. Arra figyelj, hogy nem tudod melegen felszedni, hagyni kell kihűlni, hogy ne törjön szét.
Megjegyzések