Szárított citruskarikák



Nem nagy kunszt elkészíteni, viszont nagyon mutatósak :) A héjukból készült a karácsonyi tea, a gyümölcsöket pedig felszeleteltem és mentem száradni a fűtőtestre. Mire lehet őket használni? Lehet belőlük dekoráció, ajándékcsomagra dísz, karácsonyfadísz vagy fel lehet ajánlani tea mellé. Nekem például elég sokszor van olyan, hogy csak egy citromkarikára lenne szükségem a teámba, de nincs szívem ezért felvágni egy egész citromot - persze, ha nincs itthon szárított, akkor a friss maradékát felteszem száradni-, úgyhogy, ha van szárított, akkor egyszerűen beledobok egyet a csészébe a forró teához. Az íze szinte ugyanolyan, mint a frissé :)
A feketés színű citrom, a sárga narancs. Esetleg valami ötlet, hogy a citrom ne feketedjen meg? Tudom, kenjem le citromlével :PSorkizárás

Megjegyzések

mandy tarragon üzenete…
Nem tudom, nekem a citrom mindig fekete lesz... Bár, ha nagyon-nagyon vékonyra vágom, akkor kevésbé, de soha nem marad olyan szép színe. A grapefruitot majd kipróbálom :)
Belly üzenete…
Nagyon jó illata lehet.Olyan kár,hogy én egy nagy lusta vagyok:-)
mandy tarragon üzenete…
Tényleg nagyon jó az illata, főleg, amikor szárad a fűtőtest tetején :) Miért vagy lusta? :)
Andi üzenete…
Nekem tetszik!!!
szepyke üzenete…
Szerintem a citromot csöpögtesd le cirommal, mert az alma is attól nem barnul meg...:)))
Hátha...:)))

Különben meg,mindegy, mert ez szuper ötlet. Én azt hittem először, hogy vérnarancs...:)

Népszerű bejegyzések