Vadóc csirkemáj pillangótésztával


Hűtőt takarítok nagy erőkkel, mert már nem fér semmi a fagyasztóba :) Különben is, úgy gondoltam, hogy egy ideig megpróbálok abból főzni, ami itthon van, mert ezt a borzalmas mennyiségű tartós élelmiszert egyszerűen el kell használni... Találtam fagyasztott csirkemájat, rántani viszont nem akartam. Murphynek volt egy jó ötlete, Eve & Apple blogjában olvasta a receptet, kisebb módosítással én is átvettem. A kisebb módosítás abból adódott, hogy Murphy mondta, hogy ne forgassam lisztbe a májat, mert leragad, hanem először pirítsam át és utána szórjam meg liszttel, pirítsak rajta még egyet és öntsem fel. Na, ebből megvalósult a máj lepirítása és a felöntés.... Szóval, a liszt végülis a tejfölös habarás része lett. :) Végül petrezselyem helyett friss tárkony került rá, milyen jó is, ha van az embernek virágládában néhány fűszernövénye :) Az összhatás engem a vadasra emlékeztet, ezért is lett vadóc csirkemáj :)


Hozzávalók, 3-4 személyre:
  • 50 dkg pillangó tészta
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2-3 kisebb sárgarépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl alaplé (vagy leves)
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 10 dkg krémsajt
  • olaj
  • bors
  • tárkony (a szárított is jó)


A tésztát sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, a főzővizéből félre teszünk. A hagymát apróra vágjuk, a répát lereszeljük, vagy robotgépben azt is apróra vágjuk. A májat nagyobb darabokra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a répát, majd a májat, addig pirítjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor felöntjük a levessel, hagyjuk főni, amíg a máj meg nem puhul, és a folyadék be nem sűrűsödik. A tejfölt, a mustárt, a krémsajtot és a lisztet összekeverjük, majd a májra öntjük, sózzuk, borsozzuk, tárkonyozzuk, és egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön. Ha túl sűrű, akkor a tészta főzőlevéből adagolunk hozzá, hogy elérjük a kívánt állagot. Tálaláskor a tésztára kanalazzuk, megszórjuk friss tárkonnyal.

Megjegyzések

Andi üzenete…
Nagyon izgalmas....viszem a receptet, nagyon tetszik. Köszi
mandy tarragon üzenete…
Vidd, főzd, fotózd :)
Chef Viki üzenete…
Hú anyám, ez állati jó!

Népszerű bejegyzések