Villám-olasz: fokhagymás tészta
A világ attól szép, hogy vannak benne olyan egyszerű, de nagyszerű dolgok, mint például a fokhagymás tészta. Nem kell vele órákat pepecselni, amíg kifő a tészta, gyakorlatilag már kész is. Előételnek, főételnek is jó, és még a szátok se lesz tőle büdös :)
Nem fogok most hagyományos receptet írni, mert pofon egyszerű a dolog: a tésztát sós vízben feltenni forrni, fejenként 5-6 gerezd fokhagymát apróra vágni, serpenyőben egy jó nagy adag olívaolajat hevíteni. Ne sajnáld az olajat, az lesz a "szósz" alapja. Fokhagyma megpirít, mehet rá a szárított vagy friss petrezselyem (egy nagy evőkanállal minden személyre), egy merőkanál a tészta főzővizéből, és amikor a tészta kész, összekeverni a mártással. Parmezán vagy egyéb kemény sajt ízlés szerint, és már készen is van :)
Nem fogok most hagyományos receptet írni, mert pofon egyszerű a dolog: a tésztát sós vízben feltenni forrni, fejenként 5-6 gerezd fokhagymát apróra vágni, serpenyőben egy jó nagy adag olívaolajat hevíteni. Ne sajnáld az olajat, az lesz a "szósz" alapja. Fokhagyma megpirít, mehet rá a szárított vagy friss petrezselyem (egy nagy evőkanállal minden személyre), egy merőkanál a tészta főzővizéből, és amikor a tészta kész, összekeverni a mártással. Parmezán vagy egyéb kemény sajt ízlés szerint, és már készen is van :)
Megjegyzések