Zöldséges rakott tészta - VKF XXXI.
Maradék-hasznosítós vonalon maradva született ez az étel. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem tele van a mélyhűtőm olyan zacskó zöldségekkel, amik magukban már nem elegek semmire: egy marék zöldbab, egy fél zacskó spenót, egy pár fej gomba... Emellett, most maradt is egy kevés főtt tésztám, és voltak maradék sajtok is a hűtőben. Sikeresen összekombináltam őket, volt egy jó ebédünk és még hely is lett a hűtőben :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
A vajon összeforgatjuk kicsit a zöldségeket és öntünk alá kb két deci vizet, és pároljuk, amíg már majdnem puhák lesznek. A tejben elkeverjük a keményítőt, majd a zöldségekhez öntjük, pár pillanat és be is sűrűsödik. Só, bors, fokhagymapor. A füstölt sajtot lereszeljük, összekeverjük a még meleg mártással, majd beleforgatjuk a pennét is. Tepsibe kanalazzuk (26 centis tepsibe fért bele), megszórjuk a tetejét reszelt parmezánnal, mehet a sütőbe, 180 fokra, amíg meg nem pirul a tetején a sajt.
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- kb. 50 dkg vegyes zöldség (most gomba, zöldbab és spenót)
- 3 kanál vaj
- 3 dl tej
- 3 kanál keményítő
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 dkg parmezán
- só
- bors
- fokhagymapor (mert elfelejtettem az elején beletenni a frisset...)
- kb. 20 dkg penne, kifőzve
A vajon összeforgatjuk kicsit a zöldségeket és öntünk alá kb két deci vizet, és pároljuk, amíg már majdnem puhák lesznek. A tejben elkeverjük a keményítőt, majd a zöldségekhez öntjük, pár pillanat és be is sűrűsödik. Só, bors, fokhagymapor. A füstölt sajtot lereszeljük, összekeverjük a még meleg mártással, majd beleforgatjuk a pennét is. Tepsibe kanalazzuk (26 centis tepsibe fért bele), megszórjuk a tetejét reszelt parmezánnal, mehet a sütőbe, 180 fokra, amíg meg nem pirul a tetején a sajt.
Megjegyzések
Megdícsértem már a fejlécedet? Az a Te tenyered?:)
Andi: :) Finom is.