Ananászos-fahéjas csirkeragu


Évekkel ezelőtt ettem már ilyet az akkori munkahelyemhez közeli étteremben. Finom, édes, fahéjas, csirkés, ragacsos szósszal. Gyorsan összedobható és már lehet is enni. Aki szereti a gyümölcs-hús párosítást, annak ez is ízleni fog.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2 egész csirkemell
  • 1 darabolt ananászkonzerv
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál keményítő

A csirkemellet felkockázzuk, olajon megpirítjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor sózzuk, fahéjazzuk és mehet rá annyi víz, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Az ananászt levével együtt a húshoz adjuk, főzzük pár percig, amíg az ananász megpuhul. A keményítőt elkeverjük 2 dl vízben, majd ez is mehet a raguhoz. A keményítő pillanatok alatt összehúzza a szószt, ekkor el is készültünk, lehet tálalni.




Megjegyzések

Chef Viki üzenete…
Gyümölcs és hús: tuti kombó!
Csibe üzenete…
Szeretem a gyümis csirkét, ráadásul fahéjas, hmmm!
szepyke üzenete…
Ide kell, hogy írjam, hogy úgy szavaznék, de gőzöm sincs, és nincs olyan lehetőség...:))

Népszerű bejegyzések