Ananászos-fahéjas csirkeragu
Évekkel ezelőtt ettem már ilyet az akkori munkahelyemhez közeli étteremben. Finom, édes, fahéjas, csirkés, ragacsos szósszal. Gyorsan összedobható és már lehet is enni. Aki szereti a gyümölcs-hús párosítást, annak ez is ízleni fog.
Hozzávalók, 4 személyre:
A csirkemellet felkockázzuk, olajon megpirítjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor sózzuk, fahéjazzuk és mehet rá annyi víz, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Az ananászt levével együtt a húshoz adjuk, főzzük pár percig, amíg az ananász megpuhul. A keményítőt elkeverjük 2 dl vízben, majd ez is mehet a raguhoz. A keményítő pillanatok alatt összehúzza a szószt, ekkor el is készültünk, lehet tálalni.
Hozzávalók, 4 személyre:
- 2 egész csirkemell
- 1 darabolt ananászkonzerv
- 1 teáskanál olaj
- 1 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál keményítő
- só
A csirkemellet felkockázzuk, olajon megpirítjuk, amíg kap egy kis színt. Ekkor sózzuk, fahéjazzuk és mehet rá annyi víz, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk. Az ananászt levével együtt a húshoz adjuk, főzzük pár percig, amíg az ananász megpuhul. A keményítőt elkeverjük 2 dl vízben, majd ez is mehet a raguhoz. A keményítő pillanatok alatt összehúzza a szószt, ekkor el is készültünk, lehet tálalni.
Megjegyzések