Céklás rakott krumpli - VKF XXXII.
Úgy döntöttem, hogy már csak poénból is benevezem a soros - immáron XXXII. - VKF-re ezt a csodálatosan hátborzongató találmányomat, hátha más is kedvet kap hozzá. Kérdés, Maimoni vajon ilyesmire gondolt-e őrültségként, mindenesetre álcázva remekül van :)
Böjtölök, viszont annyira de annyira megkívántam egyik nap a rakott krumplit - kollégám ette -, hogy kellett valami, ami hasonlít rá. A kolbászt kicseréltem céklára: et voila, ez született. Az álca olyan jól sikerült, hogy Balázs majdnem beleevett, pedig meg nem enné a céklát, semmi pénzért :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
Lustaság fél egészség alapon megint edénytakarékosan oldottam meg a feladatot. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A céklát és a krumplit meghámoztam, rétegeztem egy jénaiban. Só, bors, 1 dl víz, rá a fedele, majd mehet be a sütőbe, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben megfőztem és felszeleteltem a tojást, a sajtot lereszeltem és kikevertem a tejföllel. A zöldségek tetejére tettem a tojást, megkentem tejföllel és fedő nélkül ment vissza a sütőbe, amíg meg nem pirult a teteje.
Böjtölök, viszont annyira de annyira megkívántam egyik nap a rakott krumplit - kollégám ette -, hogy kellett valami, ami hasonlít rá. A kolbászt kicseréltem céklára: et voila, ez született. Az álca olyan jól sikerült, hogy Balázs majdnem beleevett, pedig meg nem enné a céklát, semmi pénzért :)
Hozzávalók, 2-3 személyre:
- 2 cékla
- 2 krumpli
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 kis marék sajt
- só
- bors
- 1 dl víz
Lustaság fél egészség alapon megint edénytakarékosan oldottam meg a feladatot. A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A céklát és a krumplit meghámoztam, rétegeztem egy jénaiban. Só, bors, 1 dl víz, rá a fedele, majd mehet be a sütőbe, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben megfőztem és felszeleteltem a tojást, a sajtot lereszeltem és kikevertem a tejföllel. A zöldségek tetejére tettem a tojást, megkentem tejföllel és fedő nélkül ment vissza a sütőbe, amíg meg nem pirult a teteje.
Megjegyzések
Én szeretem, nekem jöhet!