Csőben sült brokkoli
Nagyon szeretem a zöldségeket, főleg a sötétzöldeket, mint a brokkoli, a ceruzabab és a zöldbab. A fiúk valamiért nem szeretik, pedig szerintem nagyon finomak, arról nem is beszélve, hogy egészségesek is. Csőben sütve valamiért viszont megeszik. Lehet, hogy azért, mert eldugtam a mártás és a sajt alá? :) A brokkoli nekem az egyik kedvenc, simán elropogtatom nyersen is, ha arról van szó. Tegnap viszont elhappolták előlem az utolsó friss brokkolit a boltban, úgyhogy vettem fagyasztottat, abból pedig csőben sült lett :)
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott brokkoli
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- só
- fehér bors
- szerecsendió
- 5 dkg reszelt sajt - nekem eidami volt itthon
A brokkolit felolvasztjuk, szerintem elég gyorsan megfő ahhoz, hogy a sütőben töltött idő elég legyen neki. Ha frisset használsz, akkor azt kicsit párold meg. Közben elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, a lisztet elkeverjük benne, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiózzuk, majd felengedjük a tejjel és simára főzzük. A tűzálló tálban elrendezzük a brokkolit, megöntözzük a besamellel és a tetejére szórjuk a sajtot. 180 fokos sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.
Megjegyzések
Mondjuk a brokkolit nálunk mindenki eszi,nagyon jól néz ki!
Trinity: :)
Lori: vidd :) Esetleg egy kis lepirított csirkemellel is dúsíthatod :)